torsdag 3. november 2016

Siste dag i Nepal - Sightseeing in Katmandu - Bothnath

Det var en drøm å komme inn i det religiøse sentrum  for de ca 250 000 tibetanere som lever i Nepal.  Men, det manglet fortsatt en del på at en av de største stupaene i verden den 36 meter høye Bothnath var ferdig etter jorskjelvet i april i 2015. Stedet har vært under stadig utbygging siden 1970-tallet og begynner nå virkelig å ta form.
Stedet hadde utrolig mange gode souvenirbutikker og restauranter. Området hadde også mange kloster. Her noen munker som tilhører mahayanabuddhismen.
Ble veldig imponert over pottene med riddersporer. Skulle gjerne hatt noen så lave i hagen.
På takene var det gode uterestauranter med en nydelig utsikt over området. Jeg og guiden min hadde en nydelig lunsj på en av restaurantene.
Noen grønnsakshandlere holdt også til her.
Et nydelig hus under restaurering.
Et lite søtt ekorn i steinruinene.
Inn i mellom lå noen vakre villaer med nydelige blomster.
Typisk gatebilde. Kua, munkene og scooteren. I midten guiden min.
Her jobbet de for fullt på Bothnath for å få den ferdig restaurert.
Enorme dimensjoner på stupaen. Området rundt var utrolig vakkert med alle sine flotte bygninger.
Inngangen til et bønnetempel.

Typiske bilder var bilder malt i thangka teknikken. Her er takmaleri. De hadde runde sirkler, i hver inndeling var det malt forskjellige motiver. Det startet med det gode øverst. Nederst var alt det onde.
Det tar fra 6 til 10 år for å bli en god thangka maler. Vi var på omvisning inne i et verksted der det satt mange studenter og malte. Det var veldig interessant å se, men jeg klarte ikke helt å se at dette var noe jeg kunne ha på veggen hjemme i Norge.
Mange butikker solgte også thangka-malerier.

Folk kom og gikk hele tiden.
Ikke alle butikkene hadde kunder.
De solgte stort sett nesten det samme i alle souvenirbutikkene. Denne dagen ble det ikke noe særlig handling, jeg hadde rikelig nok med alle andre inntrykk av munker, kyr, bønneklokker m.m.
Etter at vi var ferdige i Bodhnath, kom den trofaste taxisjåføren og hentet oss til neste sted. Nå skulle vi se Apetemplet som lå på en bakketopp 77 meter over dalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar