torsdag 10. november 2016

Siste dag i Nepal - Sightseeing in Katmandu - gatelangs


Tilbake i Katmandu sentrum kom vi ganske fort inn i en gate med  mange butikker. De fleste solgte nesten akkurat det samme.
Denne var veldig "koseli". Ikke mange kunder ...
Sykkeldrosjer. Ser faktisk ganske koselig ut.
Duer var det over alt. Glemmer vel ikke alle løshundene heller. De lå stort sett og sov i gatene på denne tid av døgnet.
Mange kvinner rundt omkring i Katmandu prøvde å selge et eller annet. 

Deler av det gamle kongepalasset var i en heller dårlig forfatning. Det var satt opp i rekordfart av dårlig materiale fortalte guiden min. Etter jordskjevet i 2015 hadde det fått eksta hard medfart.
Som sikkert mange vet, ble den nepalske kongefamilein myrdet i 2001. Men først i 2008 ble kongedømmet avskaffet. Guiden min hadde en ganske bestemt mening om dette. Tidligere hadde de en konge. Nå er det masse småkonger rundt omkring, som alle ville ha sin del av "kaka".
Godt å få seg en liten "dupp" .

Et yrende liv på den åpne plassen bak det gamle slottet.

Det krydde av steder med buddaer, der folk kom for å be.
Tagetes ble veldig mye brukt, som her i de flotte orange pyntekransene.
Her en gruppe hinduer som ofrer til gud nær et tempel. En seremoni der de går rundt bomullamper  med noen bambuskjepper som de bruker for å holde styr på det de brenner. Seremonien gikk rolig for seg.
Inn i siste del av turen hjem til hotellet. Skulle nok vært en gågate, men kjøretøy kom i alle retninger, så det var bare å passe på.
Mens vi var oppe i fjellet i Annapurna, hadde det vært nyttårs feiring i Nepal. De er nå inne i år 2073.

Jeg begynte den turen i Katmadu nede ved elven Bagnati, med død og begravelse. Den siste bloggartikkelen min fra Nepal skal handle litt om noe mye kosligere, nemlig bryllup. Var så heldig å komme over det nesten rett ved hotellet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar