søndag 23. oktober 2016

Sierra Nevada og Capileira i Alpujarras.

Hver gang vi besøker Spania, må jeg bare hit. Riktig nok har dette stedet blitt ombygd noe, men ennå er det utrolig sjarmerende. Det er et informasjonssenter om Sierra Nevada. I tillegg en souvenirbutikk og en restaurant som også selger lokale produkter. Å sitte foran peisen her, er drømmen.

Utsikten mot Granada er fantastisk herfra. Det var noen år siden sist vi hadde vært her nå, i mellomtiden hadde Granada vokst enormt i utstrekning.

Oppe i alpinlandsbyen lå det dessverre ganske my tåke denne dagen, men veldig kjekt å se den igjen. Minnes alle de flotte fjellturene her. Har vært på toppen av Veleta 3 ganger, 3398 meter. Alle gangene har vi startet fra vel 2000 meter. En vidunderlig tur opp dit. I 2009 var jeg der sammen med min mor og kusine. Den dagen startet vi nok litt sent. Mamma som da var nesten 80 år, hadde vel også vel lite klær. Vi kom på toppen, men det ble helt mørkt før vi kom tilbake til bilen vår. Heldigvis var det en god vei å gå etter den siste delen. I dag hadde vi ikke tid til noen fjelltur, det var nok heller ikke å anbefale da skodda lå ganske tjukk.

Vi ville heller dra til baksiden av Sierra Nevada til de hvite landsbyene der. Et sted vi også har besøkt mange ganger. Capileira har vi blitt veldig glad i. Det er den høystliggende byen, på ca 1400 meter over havet. Første gangen vi besøkte stedet i 1998, var der kun en håndfull med restauranter og noen få hoteller. Nå er det restauranter på nesten hver hushjørne og massevis med  overnattingssteder å velge blant.
 Nydelig å kunne vandre rundt i landsbyen for å se på de vakre balkongene.
 Takene er flate og skorsteinene her helt spesielle med sine runde former.
 Vinranker og tagetes er også vakkert sammen.
 Mer tagetes omgitt av en vinranke.

 Vakre hortensia.
 Noe for de som elsker perlargonier.
 Begonia i flere varianter.
Vakker Bougainvillea. Skal prøve å fortelle litt  mer om Alpujarra og alle de muligheter som finnes der i noen flere innlegg utover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar