fredag 16. september 2016

Annapurna Flower Trip. - Day 6. Down and down.

Den første kilometeren nedover lia var det ikke så mye trapper, derimot kom vi inn i en vakker "gammelskog" med et aldeles nydelig lys. Mesteparten av trærne var Rhododendrontrær, men blomstringen var langt fra så intens som lenger oppe.

Morgestund har gull i munn. Klokken var knapt 08.00 da vi startet, da hadde vi rukket soloppgang på Poon Hill og frokost. Godt å gå her tidlig på dag. Nesten ikke noen andre turister å se.




Etter hvert kom vi til små landsbyer. Alle hadde hus som var blåmalt eller hadde blått tak. Mindre likte jeg steinhusene som ikke hadde pipe, der røyken kom sivende ut oppe ved taket.




Noen steder var også forlatt, som dette gamle ærverdige huset. Her var kun den ene lille delen av huset brukt til kiosk og en liten restaurant.



Flotte bregner i det vakre morgenlyset.

Der det var vann som rant, ble det alltid nyttet til et eller annet. Her ble kopper og kar vasket opp. Klærne vasket og det ble samlet vann som en skulle bruke til andre ting.

Alt måtte fraktes opp lia. Også hønsene måtte ta til takke med hesteryggen.

Denne dagen gikk vi ganske samlet både jeg , bæreren og guiden. Det var et flott terreng med mange elver og bekker.
Vakre fossefall.

Denne dagen traff vi også mange som var på vei oppover lia. Her en av de mange som hadde vært nede i en landsby ved elven for å gjøre innkjøp.



En "pust i bakken" er lov å ta når en har en så stor bør som dette.

Det var mange som satset på turismen her.

Vi hadde ikke sett så mange geiter i de andre landsbyene, men her var det tydeligvis veldig vanlig, for nesten alle husene hadde noen geiter som beitet utenfor.

Her en flokk på vei opp lia, kanskje er gresset grønnere lenger oppe?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar