mandag 25. september 2023

Orkidéer i Perth Hills

Endelig er jeg her igjen. Det er ikke en selvfølge å være på nett her i Australia, i alle fall ikke når en driver med campingliv. På vei oppover til Perth Hills hadde vi kjørt forbi noen steder der det hadde vært skogbrann for en stund siden, og det så ganske så frodig ut. På vei hjemover til Perth fant vi et passe sted å stoppe på, fant frem passe linse til å fotografere blomster med og fant en vei innover i skogen. Vi hadde ikke gått mange meter før den første orkidéen dukket opp. Cowslip, for første gang. En nydelig gul liten skapning. På andre siden av veien ble vi var noen veldig høyreiste orkidéer. Måtte sjekke navn da vi kom tilbake til Pearth.


Frodig og vakkert innover den skogsstien


En vakker Grevillea. Dette er mest sannsynlig en Diel´s Grevillea. Ikke så enkelt å finne ut av, for det finnes nemlig 227 forskjellige sorter i Western Australia.


Denne orkidéen dukker ofte opp der det har vært skogbrann for en tid tilbake. Det stemte akkurat. Den kan bli opp til 1 meter høy. På latin heter den Prasophyllum elatum. Det engelske navnet er Snake Orchid eller Piano Orchid


Det ble mange bilder av den flotte orkidéen.


Denne vokste også i samme området, men hadde sort stilk.En Prasophyllum giganteum.
Det engelske navnet er Broonze Leek Orchid.
Veldig vakker den også og samme høyde.


"Lekker"


En opplevelse å se så mange høyreiste orkidéer.


Min første Cowslip Orchid. Latin navn: Caladenia flava. En liten lav orkide. Var ikke mer en 5-6 cm her. Den blir sjelden mer enn 25 cm.


Noen nydelige små blå ble det også, men har ikke funnet noe navn så langt


Rosa, små og søte


Også navnløs inntil videre.


Også et stort spørsmålstegn inntil videre.

Dette var den første dagen vi så orkideer på egenhånd. Veldig spennende hva vi fikk se videre på turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar