tirsdag 5. oktober 2010

En vakker vårdag i Kings Park i Perth

Kings Park

En fargerik papegøye fotografert av Tobias

Utsikt over byen fotografert av Tobias


Flotte plakater hang fortsatt i parkenBanksia repensBanksia grandis
Banksia coccinea

Banksia baueri


Kengerufot


Etter en lang reise er jeg vel fremme her nede. Etter en god natts søvn fra søndag til mandag var jeg faktisk helt normal på mandag. Begge barnebarna går på svømmekurs, så det første som skulle skje, var å ta turen til svømmehallen for å se på hvor flinke de hadde blitt. Etterpå ble det svømmimg i bassenget på oss voksne også. Etter det en flott tur til Readbold Hill, en nydelig plass med utsikt over hele byen. En av de første plantene jeg kjente igjen her var en Perlargonium littorare. Den er ganske vanlig i området her.
Idag var det så duket for en tur til Kings Park, verden største "Inner City Park". Det var først og fremst den Botaniske Hagen vi ville utforske. Begge barna hadde vært her tidligere i forbindelse med Villblomsterfestivalen som hadde gått av stabelen i hele september. Det hadde vært en kald vår her nede med lite nedbør, så jeg var heldig, mye var i god blomst ennå. Den Botaniske Hagen ble foreviget både av liten og stor. Særlig Banksiaen var veldig flott nå, så det gikk litt sport i å fotografere den. Av de 76 sortene som finnes i Australia er 59 endemiske i Westren Australia. Noen av trærne kan bli opp til 10 meter høy, mens andre er helt lave og blomsten kommer opp av jorden.

2 kommentarer:

  1. Jøss, dette ser spennende ut! Blir vel litt blomsterfotograf jeg også når jeg kommer nedover...Hils til alle!

    SvarSlett
  2. Å - eia var vi der!! Ser utrolig flott ut i Perth. Papegøyen heter for øvrig regnbuelori på norsk. En av de vanligste artene papegøye. Flott bilde Tobias har tatt! Lekre bilder ellers også. Frister med en tur igjen til Australia ja. Hils! Hilsen fra Terje & Helle.

    SvarSlett