mandag 13. september 2010

HØST

Beddet før jeg begynte ..

Kaktusgeorginer


Gule farger av pomponggeorginer

Røttene har virkelig blitt store i løpet av sommeren


I går måtte jeg bare begynne å ta opp georginer enten jeg ville eller ei. Det var forferdelig. De sto i sin beste blomstring. Men skal jeg rekke å få tatt opp alle og ordnet i beddene før jeg drar til Australia i 4 uker må jeg benytte helgene fremover. Det blir så alt for tidlig mørkt om kveldene i uka. Etter at jeg i vår sådde noen pakker georginefrø som har prydet hagen nå på ettersommeren, var jeg kjempespent på om det var kommet noen skikkelig knoller på de. - Det ble litt av en overraskelse. Store og flotte knoller under nesten alle sammen. Men hva gjør en med så mange knoller? Jeg fant ut at jeg fikk dele de inn i farger og delvis i sorter. Gule pompong for seg, og de store gule kaktusgeorginene for seg osv. Ikke enkelt for der var også noen stjernegeorginer inn i mellom. Fant etter hvert ut at de også måtte få en eske for seg selv. Fikk tatt opp nesten 60 stk. Stua ble til rene blomsterbutikken etterhvert.
Men det viktigeste er å få merket best mulig, slik at jeg vet litt hvilke sorter og farger jeg har, om jeg skulle være så heldig å berge noen til neste vår.
Mesteparten av jorden ble fjernet og jeg fikk satt de til tørk i drivhuset. Heldigvis har jeg en god overvintringsplass i kjelleren. Den holder jamt 6 - 7 grader hele vinteren. Nå er det bare å vente i spenning til våren kommer.
1 kommentar:

  1. Imponerende jobb å ta opp så mye, men trist å måtte avbryte blomstringen da. Interessant å lese at du har SÅDD selv og fått knoller som kan brukes igjen.

    Riktig god tur til den andre siden av kloden!

    SvarSlett