tirsdag 20. juni 2017

Vellykket hageåpning, selv om værgudene ikke var med oss.

Det ble en flott åpning av hagen vår. Det hadde vært regn i flere dager på forhånd, men lørdag da et hagelag fra Trondheim skulle besøke oss, ble det endelig opphold.. Kjempegodt  og vi kunne tørke av stoler og bord før de kom. Alle koset seg med å gå rundt for å beundre hagen. Jeg fortalte hvordan jeg hadde bygd opp hagen etter at vi bygget det nye huset. Litt om de forskjellige sorter som var i hagen og de sortene jeg liker best.
Rhododendronbeddet med ca 35 forskjellige sorter stod på sitt flotteste. De hvite sortene hadde begynt å blomstre litt av. Men de rosa, noen røde og gule artene hadde kommet fint ut. Til og med noen av de lilla. Det er mange år siden det har blomstret så godt. Noen har også vokst veldig bra de siste årene, etter at de for 3 år siden nesten var tørket opp etter denne tørre vinteren.
Alle koset seg med å beundre de forskjellige delene i hagen.


 Bak alliumeen skjuler det seg en spennnende akeleie, Clementine Salmon Rose som mange beundret. Det nye opphøyde beddet, med alpine vekster.
 
 Sommerbeddet med mye blomkarse, zinnia, løvemunn, gladioler, georginer. De har bare så vidt begynt å blomstre. Det skal bli spennende å se det hele i full blomst.
 Heldigvis var det opphold slik at folk kunne sitte ute og få seg en kopp kaffe.
 Fra galleriet, der Lilly Stokke har utstilling.

Mange ga seg god tid til å beundre alle de flotte bildene. Det var både foto og akvareller.

 Ivrige hageentusiaster i en god hageprat.
 Amplene i drivhuset har dessverre ikke kommet i blomst. Kankje godt, for i det været vi har hatt idag og igår, er det nok best å være i drivhuset.
 Mange hadde lagt søndagsturen innom hagen vår.

 En halvtime før hagen skulle stenge på søndag, kom regnet dessverre.
Alt i alt var rundt 90 personer innom hagen vår de to dagene. Det er vi strålende fornøyde med.

Planer framover: 
Det vil bli åpen hage igjen en helg i nærmeste framtid. Akkurat nå er Lilly Stokke i Venezia. Så snart hun er tilbake, vil vi snakke sammen og finne ut når det passer. 
Er det noen som ønsker å komme innom en kveld utenom, ring 99 04 95 40 for å avtale.
VELKOMMEN!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar