mandag 24. september 2012

Høst i hagen.

 Sommeren har gått så alt for fort, med alt for mye nedbør har vi ikke fått gjort all den jobben som vi tenkte i hagen. Dammen står der    fortsatt som et stort brunt hull. Ugresset har kommet som en grønn "matte" de siste ukene. Heldigvis har vi blitt velsignet med noen flotte dager nå, det har tørket opp, så nå er det om å gjøre og få unna det en må før vinteren.
Røde valmuer, Ingrid Bermann- og Sandefjordsrose.

 En del planter blomstrer fortsatt veldig bra.Astrid Lindgren rosen har blomstret flott ganske lenge, den står godt på en plass der det ikke kommer noe særlig regn. Storkenebb, asters, høstsedum og en nydelig blå sommerblomst jeg kjøpte i vår. Nydelig blåfarge.

 Ringblomster, georginer, solsikker og rudbekia har endelig kommet i blomst.
En rosa potentilla og en nydelig rosa kaktusgeorgine. Kjøpte en knoll for en del år siden, nå har jeg sikkert minst 10 stykker.

5 kommentarer:

 1. Masse fint hos deg :) Likte veldig godt bildesamlinga med ringblomster, jeg er utrolig glad i de.
  Ha fine dager.

  SvarSlett
 2. Så mye flott blomstring hos deg fremdeles!
  Sommerblomsten du kjøpte må være en salvie. Mulig det er Salvia patens. Den danner knoller og kan overvintres frostfritt. Det er en fordel å overvintre knollen i jord, siden den ellers lett tørker ut.
  Jeg likte også godt de varme fargene på ringblomster og rudbekia. Jeg er ikke så glad i gule potentillabusker, men din rosa var jo riktig søt. Nydelig georgine også!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for flotte kommentarer Tua og Mariann. Ja, alt har vært skikkelig sent i år. Synes det er først nå det blomstrer litt skikkelig. Heldigvis ingen frost ennå. Takk til deg Mariann for opplysningen om Salvien. Jeg skal jammen prøve det, for blåfargen er skjønn!! En fortsatt god uke til dere!! Skal prøve å få til flere innlegg nå når hagesesongen er over..

  SvarSlett
 4. Herlige bilder og flotte fargar.
  Nei det er ikkje råd å rekke over alt ivertfall når vergudane skal bestemme.
  Ha det fint.

  SvarSlett
 5. Nydelig høstblomster hos deg:)
  Hyggelig å kikke innom deg:))

  SvarSlett