lørdag 23. april 2011

Praha og Podebrady pyntet i vårskrud.Uka før påske var jeg så heldig at jeg kunne dra 4 dager til Tjekkia. Målet var Podebrady og 3 dager med SPA. Men fikk også tatt en del vårbilder på begge plasser.Torget i Praha var pyntet til Påske.

Nydelig pynt utenfor et restaurantvindu i Praha.
Tusenfryd,primula og narcisser. Skjønner ikke hvorfor de selger Primula på svarte vinteren her i Norge. I Tjekkia kunne du kjøpe de i blomsterbutikken nå. Store og flotte, med masse blomster.Forsythia i full blomst.


Tulipaner i full blomst i Podebrady.

Heggen var også i blomst.Noen hvite busker i full blomst.

Prydmandel.

Magnoliaen var også på sitt flotteste. Full av blomster.

Helt utrolig vakker på nært hold.


Noen flotte pinseliljer.Forsythia og eldkvelde.
Noen nydelig gule i en smijernsport.

Det herlige vårbeddet på torget i Podebrady.Grønne flotte ranker.Kan ikke helt plassere de.


Lønn i blomst.Slottet i Podebrady, det lå herlig til ved elva Elbe som renn ut i Hamburg. De var mulighet for båtturen, men ikke de dagene vi var der dessverre. Podebrady var en flott liten by og kan anbefales. Spa oppholdet var utmerket. men alle de flotte parkene og vandrestiene gjorde plassen til et eldorado for en som liker å være ute i natuen.

2 kommentarer:

  1. For en flott påsketur du har hatt - nydelige bilder du viser derfra! Ha en fortsatt fin dag!

    SvarSlett
  2. Takk for det! Har veldig lyst å besøke Praha litt senere på våren til neste år. Det finnes en park litt sør om Praha. Pruhonice. Den er vidunderlig også. Nå går det heldigvis mot vår her også. Får blogge mer om det i morgen. I dag ble det tur til Trondheim. En fin uke til deg Tyra!!

    SvarSlett