onsdag 8. desember 2010

Førjulsweekend i Berlin

Velkommen til Berlin

Varehuset Arkaden pyntet til jul

Potsdamer Platz

Lekkert pyntet

Sony Center

Sony Center sett fra gaten

Sidegate til Unter den Linden
Unter den Linden pyntet til jul

Julemarkedet ved Alexanderplatz

Noen av bodene

Nydelig

En av sidegatene like ved Alexanderplatz

Det største julemarkedet i Berlin ligger på Alexanderplatz
Her var det mye moro for både store og små
Noe av julemarkedet sett fra Fjernsynstårnet

Pariserhjulet med Fjernsynstårnet i bakgrunnen

Pariserhjulet fra en litt annen vinkel

Herlige julekuler

I det kalde vinterværet fikk nok denne karen solgt varene sine

Brandeburger Tor

KaDeWe i adventsfarger

I førsteetasjen på KaDeWe
Juletreet var litt av en attraksjon

Kan det bli vakrere?

Schloss Charlottenburg

Utsikt fra slottet

Parken var utrolig vakker i den fine vinterværet

Schloss Charlottenburg i bakgrunnen

Eføyen pyntet opp i de ellers så vinterlige trærne

Ut på tur...

Vinter

En av bodene utenfor Schloss Charlottenburg

Tyske julekaker, lekre så de ut, men vet ikke om de smakte like godt
Duftsåper
Det var masse folk over alt

Lirekassenmannen var også på plass

Sist fredag gikk turen til et vinterlig Berlin. I nydelig vintervær ankom vi til mer snø enn hjemme og fint og klart vær. Lørdag var en vakker vinterdag med sol fra blå himmel. Vi la turen til Schloss Charlottenburg.
Slottet er bygd i italiensk barokkstil på slutten av 1600-tallet. Det samme er slottsparken som ble laget som en fransk barokkhage. På slutten av 1700-tallet ble den delvis ombygget til en engelsk landsskapspark. Etter at vi hadde vært på omvisning inne i slottet, ble det en lang spasertur i den flotte parken. Ved inngangen til slottet lå et koselig julemarked, og det smakte godt med varm drikke og en liten matbit. Litt tid til å se rundt omkring på julemarkedet ble det også før vi la turen til KaDeWe. Det mest berømte varehuset i Berlin. Her var det pyntet, og ingenting var spart på. Det var bare å stille seg i køen for å få bilder av nissen foran juletreet. Og juletreet var et skue. Pyntet i lyse farger og dekket med snø. VAKKERT! Her kunne en også få kjøpt alt en ville. En kunne også slappe av med et glass champange og litt hummer ved å ta heisen til øverste etasje.
Været var litt mildere og overskyet på søndag.Først ble det tur til Brandenbourger Tor og Parlamentet. Etter det bestemte vi oss for en tur til Fjernsynstårnet. Her var det lang kø for å komme opp, men for en utsikt over byen når vi først kom på toppen. Her så vi flere skøytebaner der barn koset seg med å gå på skøyter. Tivoliet var også godt besøkt på en søndag. På ettermiddagen ble det besøk til Potsdammer Platz. Sony Centeret er en opplevelse når det begynner å bli mørkt. Litt tid til å besøke shoppingsenteret Arkaden ble det også, det var også pyntet i sin fineste stas. Fristelsene ble mange etterhvert, så kofferten ble ganske så vel fylt før vi dro hjem.




4 kommentarer:

  1. WOW! Her var det litt bedre julestemning enn her i byen! Ser ut som om du kosa deg skikkelig! Bare noen dager til nå så er vi hjemme til kulda - skrekk og gru...

    SvarSlett
  2. Var i Berlin i sommer,man det ser ut som det var mye finere da du var der (og kaldere).Vi rakk ikke slottet men det var sikkert fint.
    Ønsker deg og dine ei god jul og godt nyttår.

    SvarSlett
  3. Hei Wenche! Godt Nyttår til deg også!! Ble litt hektisk før jula her. Men nå er vi i full gang igjen. Snart begynner frøsesongen. Herlig!!

    SvarSlett